Vaša korpa je prazna

Mileta Ćurčić Mileta Ćurčić Indijanski derač

Mileta Ćurčić  Mileta Ćurčić Indijanski derač Mileta Ćurčić  Mileta Ćurčić Indijanski derač Mileta Ćurčić  Mileta Ćurčić Indijanski derač Mileta Ćurčić  Mileta Ćurčić Indijanski derač Mileta Ćurčić  Mileta Ćurčić Indijanski derač Mileta Ćurčić  Mileta Ćurčić Indijanski derač Mileta Ćurčić  Mileta Ćurčić Indijanski derač

Mileta Ćurčić Mileta Ćurčić Indijanski derač

€ 230,00
Na stanju

Ovaj nož je odabrani primerak, vrlo je specifičan, neverovatne je završne obrade i moglo bi se reći da je pravi derač za lov ali ovo je pravi primerak za kolekcionare . Nož je full tang.

Dodaj u korpu

Mileta Ćurčić stari majstor za izradu noževa iz Melenaca rođen 1948 godine . Dobio je epitet da je najbolji srpski majstor za izradu noževa od strane časopisa kalibar. Mileta noževe radi dugi niz godina i vrlo je cenjen na prostoru ex-yu ali i u inostranstvu . Njegovi noževi se odlikuju fenomenalnom završnom obradom i prelepim graviranim detaljima što se i vidi na ovom primerku. Zanimljiv podatak je da termičku obradu (kaljenje) svojih noževa obavlja u Švajcarskoj što ne može da se zanemari kao podatak. Mileta ne proizvodi mnogo noževa godišnje tako da je teško doci do njih a i cena im je prilično visoka od 100 do 1000€. Poznat je i po tradicionalnoj srpskoj britvi ili brisi . Majstor Mileta skoro sve radi potpuno ručno.

Sečivo izrađeno od steinless c440 čelika mirror polish završnom obradom .
Drška izrađena od prohroma sa gravurom divlja kruška i rog
Dužina sečiva 70 MM
Debljina sečiva 3.0 mm
Ukupna dužina noža 197 mm
Tvrdoća 56-58 HRC
Zemlja porekla Srbija
Dodaj komentar / pitanje

Dodaj komentar / pitanje

Napiši recenziju

Recenzija