Vaša korpa je prazna

J. Marttiini Marttiini rar vintage puukko mini knife

J. Marttiini  Marttiini rar vintage puukko mini knife J. Marttiini  Marttiini rar vintage puukko mini knife J. Marttiini  Marttiini rar vintage puukko mini knife J. Marttiini  Marttiini rar vintage puukko mini knife J. Marttiini  Marttiini rar vintage puukko mini knife

J. Marttiini Marttiini rar vintage puukko mini knife

€ 40,00
Na stanju

Ovo je takav primer dobrog malog puukko skandinavskog noža za svakodnevnu upotrebi redak primerk star preko 30 godina. .

Dodaj u korpu

J. Marttiini je osnovana 1928 godine u Finskoj od strane Janne Marttiini , renomirana poznata firma koja se pretežno bavi izradom ribolovačkih noževa i noževa za boravak u prirodi. Prepoznatljivi dizajn jednostavan i čist , slogan firme je ( najoštiji izbor još od 1928 godine). Posebno su poznati po svojim laminiranim čelicima odličnih performansi , a noževi iz fabrije izlaze jezivo oštri i često na kutiji stoji upozorenje da su oštri kao žilet.

Skandinavski nezaobilazni puukko noževi prepoznatljivg i jedinstvenog dizajna moglo bi se reći da imaju možda i najdužu tradiciju na evropskom tlu. Još u doba vikinga se nazire puukko dizajn , proizvodili su ih i seljaci i ratnici i gospoda i vhunski majstori i svi su u sebi imali skandinavski duh. Skandinavci inače imaju posebnu strast ka sečivima na neki duhovni način i posebno su posvećeni ovom pravcu , posebno cene svoj čelik i za izradu drški koriste autoktone vrste drveta retko egzotiku iz udaljenih krajeva . Finska , Švedska , Norveška, Danska sve ove zemlje su u nožarskoj kulturi jako slične i tu padaju sve granice i barijere. Firme koje proizvode noževe sa skandinavskog podneblja su vrlo odane čuvanju kulture i tradicije puukko noževa i retko odstupe od dizajna u potpunosti .

Sečivo izrađeno od sandvik čelika vrhunskih mehaničkih osobina
Drška izrađena od masseur bjork skandinavske breze
Dužina sečiva 65 mm
Debljina sečiva 2.5 mm
Ukupna dužina noža 170 mm
Tvrdoća 56-58 HRC
Zemlja porekla Finland
Dodaj komentar / pitanje

Dodaj komentar / pitanje

Napiši recenziju

Recenzija