Vaša korpa je prazna

Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives

Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives

Impa Zemun Impa Zemun Custom model yu 004 by Bm Knives

/
Na stanju

Ovaj primerak je namenjen pravim kolekcionarima YU nostalgičarima

Dodaj u korpu

Impa Zemun svima dobro poznata firma na adresi Marije Bursać 7 skoro sam siguran da među zaljubljenicima u noževe nema ko nije odlazio da vidi šta ima na popustu. Sećam se kao tinejdzer sanjao sam da ću imati Impin tanto nož ali sada iz ovog ugla gledano to i nije tako impresivan komad ali u tom trenutku sam bio očaran. Koristili su vrlo kvalitetne čelike i vodili su računa o termičkoj obradi. Impa je dosta radila za vojsku s toga imaju mnogo borbenih modela noževa, možda je u tome i bila greška trebali su da rade više za lovce i ljubitelje prirode ali radili su dosta i kuhinjskih i mesarskih noževa. U svakom slučaju Impa je ostavila traga u našoj industriji hladnog oružja .Šta se desilo i zašto je danas to samo jedna ruina ostavljam Vama da tumačite ali u svakom slučaju to je velika šteta .U 2003 godini C-market (delta holding) postaje vlasnik impe i to zadaje poslednji udarac firmi, oni prodaju mašine i opremu i time stavljavu tačku.Delta prodaje trgovinski lanac zajedno sa impom Kompaniji Delez Srbija (Delhaize) i oni su danas vlasnici. Impin diskont u Marije Bursać je otvoren i danas nije mi jasno zašto jer sem par paradnih oficirskih špada i jedne preskupe svečane sablje nema ništa više samo jedan stariji gospodin sa puno uspomena.

Impa Zemun Custom model yu 004 kao klinac se sećam teksta iz kalibra vezano za ovaj model “Impa noževi u visokom društvu “ pravljeni su za sajam u Novom sadu  u vrlo maloj seriji I svaki primerak je dolazio sa drvenom kutijom , pratećim papirima I sertifikatom. 

Sečivo izrađeno od steinless 8Cr13MoV čelika odličnih performansi .
Drška izrađena od domaćeg hrasta
Dužina sečiva 165mm
Debljina sečiva 3mm
Ukupna dužina noža 296mm
Dužina drške
Visina sečiva
Tvrdoća 56-58 HRC
Zemlja porekla Srbija
Dodaj komentar / pitanje

Dodaj komentar / pitanje

Napiši recenziju

Recenzija